Ingredienser (4 port)

1 gul lök
2 zucchini
2 msk pesto
3 dl bulgur
1 msk smör
1 nypa salt
0.5 kruka basilika
4 st torskfiléer
1 nypa peppar

Grillad torsk med zucchini och basilikabulgur

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Skär zucchini i bitar och grovhacka basilika blad, finhacka en gul lök.

2. Fräs zucchinibitarna och finhackad lök mjuka i lite smör ett par minuter och blanda med varm bulgur, smaka av med salt och peppar och tillsätt basilikan.

3. Grilla eller stek ryggfiléerna i en grillpanna ett par minuter per sida eller till de är genomstekta. Ringla över lite pesto och servera!

Utskriftversion

Ingredienser (4 port)
6 st lök, finhackad
1 msk färsk rosmarin
1 st fänkål, skivad
100 g lagrad ost
1 msk olja
2 st grönsaksbuljonger
1 bit parmesanost
4 kvistar färsk timjan
1 msk färsk timjan
0.6l vatten
svartpeppar från kvarn
4 skivor lantbröd

Fänkål & löksoppa

1. Häll oljan i en kastrull på svag värme. Tillsätt lök, hackad timjan och rosmarin och bryn i 10 minuter eller tills löken är mjukt och gyllenbrun.

2. Tillsätt buljong, vatten och fänkål och låt soppan sjuda i 8-10 minuter.

3. Servera i djupa skålar och strö över hyvlad parmesanost och nymald svartpeppar.

Utskriftversion

Ingredienser (4 port)
Pajdeg
175g vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
100 g bacon
2 st schalottenlök
8 st svarta oliver utan kärnor
salt & peppar
2 dl mjölk
1 ask philadelphiaost oliv, 200g
2 st ägg

Lök och baconpaj med Philadelfia-ost

1. Värm ugnen till 200°C.

2. Blanda samman ingredienserna till degen till en fast deg, rulla ihop den till en boll och låt den vila i kylskåp ca 30 min.

3. Skär bacon i strimlor, finhacka löken. Fräs bacon och lök tills löken är mjuk och baconet knaprigt. Låt det svalna.

4. Vispa i hop Philadelphia Oliv, ägg och mjölk, smaka av med salt och peppar.

5. Kavla ut degen på en mjölad arbetsyta och lägg den sedan i en paj- eller springform (ca. 24 cm i diameter). Förgrädda degbottnen mitt i ugnen i ca. 10 minuter.

6. Fördela lök och bacon över botten och häll på ostblandningen. Lägg de halverade oliverna på toppen och grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den är gyllene och fast.

Utskriftversion